מצאתי מתכונים דיאטטים באתר של לרדת בגדול בואו לראות איך מטונה, עגבניות, זיתים וצ'ילי יוצא מתכון חלומי. המתכון פרי יצירתו של השף רהב הררי
מרכיבים ל4 מנות:
2 קופסאות טונה סטאר קיסט בשמן זית, מסוננות
חבילה/500 גר' פסטה פנה
5 פילה אנשובי
4 שיני שום פרוסות דק
כפית שטוחה, סוכר חום בהיר
2 כוסות עגבניות שרי/תמר חתוכות לקוביות קטנות
חצי כוס יין לבן
1/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים קצוצים
כף צ'ילי אדום קצוץ דק ללא הליבה והגרעינים
גרידה ומיץ מלימון 1
כוס עלי בזיליקום קצוצים גס
כוס רוקט קצוץ גס
1/4 כוס שמן זית כתית משובח
מלח, פלפל שחור גרוס דק
אופן ההכנה:
מערבבים את הבזיליקום עם מעט מלח ופלפל, שמן זית וטונה ונותנים לזה לשבת קצת.
בינתיים מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, בדרך כלל זה מוכן "אל דנטה כדקה וחצי לפני מה שכתוב על השקית.
ברגע שהכנסנו את הפסטה למים, מחממים מחבת גדולה, מוסיפים כמות יפה של שמן זית ומטגנים בו את האנשובי, מועכים אותו עם כף מעץ ומוסיפים צ'ילי, שום, סוכר וזיתים, מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות, מטגנים כ2 דקות ומוסיפים את היין ומיץ הלימון ומצמצמים לכדי חצי מכמות הנוזלים, מוסיפים את הטונה ומבשלים מעט, מוסיפים קצת ממי הבישול של הפסטה ומוסיפים לו את השמן זיץ ומתקנים תיבול.בזמן הזה הפסטה כבר מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים את הרוטב לסיר שבו בושלה הפסטה, מחזירים פנימה את הפסטה, מוסיפים רוקט וגרידת לימון ומערבבים עד שהרוטב עוטף בנדיבות את הפסטה.
אם הרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים ולהגיע למרקם הרצוי
והנה עוד אחד מה מתכוני טונה המעולים של השף רהב הררי
מרכיבים לסלט גדול אחד:
גביע יוגורט צאן סמיך/שמנת חמוצה באפלו
2 חבילות טונה בשמן זית
כוס אפונת גינה עדינה(אפשר קפואה)
כף עלי אורגנו טרי
כף עלי אורגנו טרי קצוץ
מיץ מלימון 1
גרדה מלימון 1
1/4 כפית פרוסות פלפל חריף אדום
בצל 1 קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 כפית כמון טחון
קורט צ'ילי יבש גרוס
1/2 כוס פרורי לחם או פאנקו(פירורי לחם יפאנים)
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס דק
טונה סטארקיסט בהכנה
אופן ההכנה:
1.מוציאים את הטונה מהקופסא מסננים ומעבירים לתוך קערה, מוסיפים שמן זית, מיץ לימון ואת האורגנו הקצוץ, ממליחים ומפלפלים ומערבבים בעדינות שהמרקם לא ישבר לחלוטין.
2.לסיר מים רותחים מוסיפים מעט מלח וחולטים את האפונה למשך דקה, מסננים ומעבירים לקערה, מוסיפים 2 כפות שמן זית וחצי מעלי הנענע, ממליחים ומפלפלים.
3.מטגנים את הבצל והשום בשמן זית כשמתחיל להזהיב, מוסיפים את הכמון והצ'ילי הגרוס, פירורי הלחם ומעט מלח, מטגנים עד שמזהיב ומניחים בצד.
4. במרכז קערה עמוקה שמים את היוגורט, בצד אחד מניחים את הטונה(ללא הנוזלים), בצד שני מניחים את האפונה, מעל הכל מפזרים פירורי לחם קראנצ'ים, נענע, אורגנו, פלפל חריף גרידת לימון ומעט שמן זית לקישוט.
אם בא לכם יותר חמוץ אז אל תתבישו לסחוט עוד לימון מעל הכל.
*מומלץ להגיש את הסלט הזה חמים ועם פיתה מחיטה מלאה, השילוב של חם וקר עושה לו נהדר.
עוד מתכוני טונה דיאטטים אפשר למצוא באתר של סטארקיסט או באתר של לרדת בגדול.